Üheksandikud lustisid rannas koos päästjatega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi tõmbas tutipeolisi ligi ka Koidula pargis.
Vesi tõmbas tutipeolisi ligi ka Koidula pargis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna korraldasid päästjad ja politsei Pärnu rannas linna üheksandate klasside lõpetajatele veepeo, et tutipäeva tähistavad noored end veepüstolite ja -pommidega korralikult välja elaksid. Selmet häirida neid linlasi, kes koolilõpetajate suurejoonelisel pidupäeval veejuga näkku saada ei soovi.


Südapäeva paiku oli rannahoone juurde kogunenud paarsada üheksandikku, kõik temaatiliselt riides ja veepüstolitega varustatud. Pärnu politseiosakonna vanemkonstaabli Nurmely Mitrahovitši sõnutsi oli korraldajate eesmärk pakkuda noortele põnevat tegevust. Küsimusele, kas politsei veepüstolitega relvastatud ja ülemeelikuid üheksandikke korrale kutsuda ei plaani, vastas Mitrahovitš muheldes, et noortel on relvaluba. Vähemalt selleks päevaks.

Võistkondadesse jagunenud noored said osaleda eri sportmängudes, abivahenditeks päästjate igapäevased töövahendid. Mõõtu võeti näiteks üle tuletõrjevooliku hüppamises, veejoa abil palli auku ajamises ja ehituskiivriga veekandmises üle kaaslaste peade. Vähem sportlikud pidasid samal ajal meres veesõda.

Koolilõpetajad proovisid ratastoolis läbida takistusrada, kõrvus kumisemas korraldajate sõnum, et pea ees, tundmatus kohas vette hüpates võib suure tõenäosusega ülejäänud elu just nii liigelda.
Et noored päikese käes joostes üle ei kuumeneks, jahutas tuletõrjemeeskond tutipäevalisi külma dušiga otse tuletõrjevoolikust. Armu ei antud politseinikelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles