Juhtkiri: Sõpruse müügiga tuleks euroni oodata

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus saatis volikogu ennejaanipäevasele istungile, kui südames suve tundvad volinikud on tavapäraselt eriti lahkes tujus, eelnõu, mille vastuvõtmise järel müüakse enampakkumisel 18 miljoni kroonise alghinnaga taastusravikeskus Sõprus.

Plaanil on nii pooldajaid kui vastaseid. See on loomulik, kuid Pärnu Postimees jääb seisukohale, et Sõpruse võib maha müüa küll, aga enne euro käibeletulekut Eestis pole tehing linnale tulus.

Abilinnapea Annely Akkermann ütles Pärnu Postimehele, et Sõprus on kolm aastat kahjumis olnud ja selle väärtus on kahanenud, mistõttu müügiga pole mõtet oodata.

Sõpruse tegevjuht, võimuliiduga opositsioonis Keskerakonna liige Jaanus Ots leiab seevastu, et Sõprus toidab end ise praegu ära.

Otsa arvamus on kõnealuses küsimuses linnavalitsuse omast adekvaatsem. Eriti tasub tähele panna Otsa hinnangut “enne eurot tehakse odavoste” ja ennustust, et “kahe aasta pärast on kinnisvara hinnad tõusnud ja turismisektor tunduvalt elavnenud”. Müüa head vara odavalt on kõige halvem, mida Pärnu linnavõim teha saab. Seda tehingut ei õigusta ükski praegune miinus.

Sõprus ei ole nii halvas seisus, et selle toimimisele hea majandamise korral pidevalt peale maksta. Usutavasti leidub linna rahahäda hetkeliseks leevendamiseks muidki teid kui taastusravikeskuse kiirustades müümine.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts on Pärnu Postimehele antud usutluses avaldanud kahtlust, kas Pärnule on ikka “munspaasid” vaja. Tõesti, ega reaalset vajadust taastusravikeskustest kramplikult kinni hoida linnal olegi. Küll ei tohi neid odavmüügis maha parseldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles