Lugeja kiri: Kehtestada lemmikloomamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Seoses ähvardava maamaksu tõusuga teeme Pärnu linnavolikogule ettepaneku kehtestada linnakassa täitmiseks lemmikloomamaks.

Loomad (loomapidaja nõusolekul) reostavad Pärnu parke, lasteväljakuid, märgistavad puid, põõsaid, istepinke, poste, trepinurki, kõnniteeääri ja terviseradu (kollased lumevallid ja hunnikud nende peal ning äärtes).

Peale selle koerte haukumine oma territooriumil ja aia najale hüpates ründamine, millega tekitatakse lärmi ning stressi kaaskodanikele.

Pärnu liivarand ja sinna viivad kõnniteed peaksid olema aasta ringi ikka puhkajatele jalutamiseks, mitte koerte pissitamiseks. Selle tõkestamiseks tuleb paigaldada vastavad märgid. Varakevadel avanes lumisel rannal päris kole vaatepilt.

Linn on paigaldanud prügikastid koerte väljaheidete tarvis, kuid nende kasutamine jätab soovida.

Mõistlik oleks eraldada ja tähistada Pärnu rannaniitudel koerte jooksualad.

Lähtudes Pärnu linna "Kasside ja koerte pidamise eeskirjast" ning "Koerte märgistamise ja registreerimise juhendist", võime järeldada, et koerte kohustusliku kiipimisega on linnal korralik lemmikloomaregister ja selle ala töötaja olemas. Vastutusele tuleks võtta loomapidajad, kes siiani ei ole seda kohustust täitnud. Lemmikloomaregister peaks olema avalik.

Lemmikloomamaks võiks olla vastavalt tõule ja koolituse tasemele. Kõige madalamalt oleksid maksustatud koolitustunnistusega tõukoerad, keskmise maksuga koolitustunnistusega krantsid, kõige kõrgema tariifiga koolitamata koerad. Maksuvabad oleksid juht- ja teenistuskoerad.

Nii saaks linnakassasse juurde raha, koertekoolid ja veterinaarid tööd ning linngi tükk maad puhtamaks.

Oma ettepanekule ootame vastust Pärnu Postimehe vahendusel.

Murelikud linnakodanikud ja tervisesportlased
33 allkirja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles