Veebruaris müüdi Pärnus uutest autodest enim Citroëne ja Nissaneid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovõtmed. Foto on illustreeriv.
Autovõtmed. Foto on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Uute autode müük Pärnus tegi veebruaris väikse languse – küünlakuul müüsid autosalongid 80 sõidukit, millest sõiduautosid oli 64 ja tarbesõidukeid 16.

Automarkidest olid ostjate lemmikud Citroën ja Nissan, mille mudeleid läks kaubaks kümme. Volkswageneid müüdi veebruaris üheksa, Toyotasid kuus, Škodasid ja Forde viis.

Jaanuaris müüdi Pärnus 87 uut sõidukit. Kahe kuuga on suvepealinna autosalongidest vuranud välja 167 uut autot.

Mullu veebruaris oli uute autode müügiarv Pärnus 104.

Eestis müüdi eelmisel kuul kokku 1389 uut sõiduautot ja aasta esimese kahe kuu kokkuvõttes on sõiduautosid klientidele kätte toimetatud 3027. Möödunud aastal oli see arv 3066. Automarkidest on jätkuvalt edukaim Toyota 195 müüdud sõiduautoga, talle järgnesid Peugeot ja Renault, vastavalt 115 ja 114 müüdud autoga.

Kasutatud autosid müüdi üheteistkümne Pärnu autosalongi statistika järgi eelmisel kuul 55, neist sõiduautosid 53 ja tarbesõidukeid kolm. Jaanuaris oli kasutatud sõidukite müügiarv 51.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles