Kaitsealal pole silmailu kaugeltki peamine

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui inimene ei tiku Niidu maastikukaitseala võpsikus niisama uitama, siis lindudele meeldib kaitse all ala väga. Neid pesitseb seal 65 liiki. Lisaks veel seitse nahkhiireliiki.
Kui inimene ei tiku Niidu maastikukaitseala võpsikus niisama uitama, siis lindudele meeldib kaitse all ala väga. Neid pesitseb seal 65 liiki. Lisaks veel seitse nahkhiireliiki. Foto: Ants Liigus

Osa Pärnu jõe paremkaldal asuvast terviserajast läbib Niidu maastikukaitseala, mistõttu rajaäärne loodus hoitakse võimalikult ehe.

See on ka mõistetav, sest „Niidu maastikukaitseala kaitsekorralduskava 2012–2021” järgi on tegu kergesti ligipääsetava, äärmiselt mitmekesise reljeefi ja taimestikuga alaga.

„Üsna väike kaitseala hõlmab palju eri elupaiku: lõunas piirneb ala Pärnu jõega, kuhu suubuvad Ruunaoja ja Niiduoja, samuti leiab sealt vana parkmetsa, jõeäärseid niite ja kõrge loodusväärtusega metsasid,” deklareerib nimetatud ürik. „Erivanuselised, mitmerindelised ja liigirikkad puistud ongi maastikukaitseala kõige olulisem kaitseväärtus. Alal leidub nii soostunud sanglepapuistuid kui ka üsna haruldast lammimetsa.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles