Hülgepojad vajavad merejääd aprillini

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallhüljeste arvukus on Läänemeres viimastel aastakümnetel taas kasvama hakanud, kuid nii palju koos, kui sellel pildil, kohtab neid haruharva.
Hallhüljeste arvukus on Läänemeres viimastel aastakümnetel taas kasvama hakanud, kuid nii palju koos, kui sellel pildil, kohtab neid haruharva. Foto: Ivar Jüssi

Läänemere emahülged on tänavu jõudnud enamjaolt juba poegida, nüüd on vaja veel tihedat jääd rannikumerre kuni märtsi lõpuni, et pojad saaksid suuremaks ja tugevamaks kasvada, enne kui jääkaas kõhu alt kaob.

Eesti looduse fondi eksperdi, mereimetajate uurija Ivar Jüssi hinnangu kohaselt on Läänemere hülged tänavu juba pojad ilmale toonud, sealjuures hallhülgedki, kes poegivad viigritest natuke hiljem, märtsis.

Kui viigrid poegivad enamasti alati jääle ja sõltuvad seetõttu jääoludest, siis hallhülged võivad poegida laidudelegi, kuid eelistavad siiski jääkaant, kui seda poegimisajal meres küllaldaselt on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles