Õpilased võistlesid vene keeles

, vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tähestik.
Vene tähestik. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ülelinnalisel vene keele olümpiaadil võttis üksteiselt mõõtu ühtekokku 84 õpilast, eraldi võistlesid eesti ja vene taustaga õpilased.

7. klasside eesti grupis olid parimad Siim Orgvee ja Kirke Pruudel Koidula gümnaasiumist (õpetaja Viive Korb) ja Liisamari Viik humanitaargümnaasiumist (Žanna Põldsam). Vene grupi parimad olid Karina Vassiljeva ja Nataly Bogdanova Koidulast (Irina Mandrõko) ning  Margaret Kužovnik Vanalinna põhikoolist (Galina Voronovskaja).

8. klasside eesti grupis olid tublimad Lisanna Jürisoo ja Marta Lotta Kukk humanitaargümnaasiumist (Žanna Põldsam) ning Pilleriin-Victoria Paap Kuninga tänava põhikoolist (Ingrid Must). Vene grupis olid võidukad Karoliina Turkova Vanalinna koolist (Galina Voronovskaja), Kristina Mjasojedova Kuninga koolist (Ingrid Must) ja Evelina Karpova Ülejõe gümnaasiumist (Anne Agasild ).

9. klasside eesti grupi edukaimateks osutusid Gerdi Põldsam Koidulast (Viive Korb), Ingrid Kullam ühisgümnaasiumist (Eha Meier) ja Marek Berggrünfeld Ülejõe gümnaasiumist (Aira Tammisto). Vene grupis olid parimad võrdsed, nii et kolmikvõidu pälvisid Kristina Tselma Vanalinna põhikoolist (Reet Ilves), Arina Maslova Koidula koolist (Viive Korb) ja Katariina Grib ühisgümnaasiumist (Eha Meier).

10. klasside eesti grupi parim oli Annika Sarapuu humanitaargümnaasiumist (Žanna Põldsam), järgnesid Getri Tomson ja Susanna Rein Koidulast (Viive Korb). Vene grupis sai esikoha Liisa Rapatskaja ja kolmanda Anna-Marija Šatalova Hansagümnaasiumist (Sarmite Tammekivi), teise koha Elizaveta Jasnova ühisgümnaasiumist (Eha Meier).

11. klasside eesti grupi esikolmikus on Petra Prints ja Elis Pill Koidula gümnaasiumist (Irina Mandrõko) ning Kristin Kuusk humanitaargümnaasiumist (Žanna Põldsam). Vene grupi parim oli Viktoria Tugedam Hansagümnaasiumist (Vaike Ilp), Annely-Alina Strokin humanitaargümnaasiumist (Žanna Põldsam) ja Andrei Ivanov Koidulast (Irina Mandrõko) jäid jagama teist kohta.

Üleriigilisel vene keele olümpiaadil saavutas Annely-Alina Strokin vene keelt kõnelevate õpilaste grupis 5. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles