Suur osa rõdupiiretest on kehvas seisus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas toimunud rõdupiirde varing ajendas rõdude seisukorda tõsisemalt uurima. Foto on illustreeriv.
Tallinnas toimunud rõdupiirde varing ajendas rõdude seisukorda tõsisemalt uurima. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mõne aja eest Tallinnas Lasnamäel suurpaneelelamu ühe lodža piirdepaneeli varingust ajendatud uuringu tulemusena selgus, et suure osa Eesti paneelelamute rõdude seisukord pole kiita.

Tehnilise järelevalve amet (TJA) uuris 1960–1990 ehitatud suurpaneel-korterelamute rõdude esipiirdepaneele ja neist 61 protsendil ilmnes rõdude esipaneelide kinnitustes puudusi, mis võivad kaasa tuua esipaneeli varingu.

Eestis on umbes 840 suurpaneelelamut, mille rõdude piiretena on kasutatud eenduvaid raudbetoonist piirdeid. TJA andmetel on Pärnus sellist tüüpi rõdupiiretega hooneid umbes 20, kuid selle uuringu käigus Pärnus visuaalset vaatlust kohapeal ei tehtud, andis teada TJA avalike suhete spetsialist Anu Võlma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles