Õpilased üritasid end valitsusse räppida

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelenädal Vanalinna põhikoolis.
Emakeelenädal Vanalinna põhikoolis. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikool tähistas 14. märtsi emakeelepäeva terve nädala.

Nii panid kõik klassid kirja e-etteütlustest valitud lauseid, mille põhjal selgitati välja iga klassi parim kirjutaja.

„Viktoriinis otsisime klassi parimat, kelle aju-google kõige mahukam, ja oma ilusast keelest kirjutasime luuletusi, mis kaunistasid emakeeleklasse,“ tutvustas koolis toimunut emakeeleõpetaja Eve Hirvela.

Rühmatöödes valmisid kaunimatest sõnadest ja mängulistest lausetest plakatid, mida saab koridoris lugeda-vaadata. Et sõnal koos pildiga on suurem jõud, said tehtud keskkonnateemalised videoklipid.

Sõnaga saab mängidagi ja draamaklassi õpilased esitasid näitemängu piltidest koolielus.

„Sobivate sõnade kasutamisel pääseb poliitikute maailma – enne uue valitsuse moodustamist üritasid 8. klassi rühmad oma räpiga jalga valitsuse ukse vahele suruda,“ kirjeldas Hirvela. „Oma rahvaloomingust õppust võttes lõime lugusid Vanapaganast ja Jumalast ning mängisime läbi  loovtööna valminud sõnamänge, korrates niiviisi vanasõnu, mõistatusi ja sõnaliike.“

Aga emakeeles mõtiskledes saab rääkida ka inimesest ja tema märkamisest.

Tänasel aktusel sai kogu kool nautida õpilaste parimaid töid. Homme ootab Vanalinna kool külla pärimusmuusikuid.

„Kogesime, et baltisakslase von Stackelbergi sõnad peavad paika: maarahva keel sobib suurepäraselt nii tõsiseks tööks kui mõjutamiseks, teadmiste omandamiseks ja mängukski,“ ütles Hirvela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles