Mai kino paneb märtsi lõpus uksed kinni

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. septembril 1986, kui Pärnus avati Mai kino, kirjutas kohalik häälekandja, et suvepealinn on saanud peaaegu kõige esinduslikuma kino vabariigis. Paraku sunnib digifilmide pealetulek 28aastase tegevuslooga kinoteatrit filmide näitamise lõpetama.
23. septembril 1986, kui Pärnus avati Mai kino, kirjutas kohalik häälekandja, et suvepealinn on saanud peaaegu kõige esinduslikuma kino vabariigis. Paraku sunnib digifilmide pealetulek 28aastase tegevuslooga kinoteatrit filmide näitamise lõpetama. Foto: Urmas Luik

Aastaid Pärnu filmisõpru peibutanud Mai kino lõpetab märtsi lõpus tegevuse.

Mai kultuurikeskuse juhataja Külli Laane kinnitusel ei ole sulgemise põhjuseks Pärnu südalinnas kevadel avatav kobarkino.

“Küllap on filmisõbrad märganud, et Mai kino ekraanile on jõudnud järjest vähem filme ja meie filmivalik on kesine. Selle põhjuseks on projektor, millega saab näidata üksnes 35millimeetrisel tselluloidlindil filme. Nüüdisaegse digiprojektori soetamine ei ole meil õnnestunud, mistõttu muutub kino tegutsemine mõttetuks,” selgitas Laan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles