Endine meremees ehitab maal paate

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadi ehitamine on aeganõudev ja vastutusrikas töö ja vastu kevadet saab üks alustest Kalev Kimmeli väikses ettevõttes viimast lihvi.
Paadi ehitamine on aeganõudev ja vastutusrikas töö ja vastu kevadet saab üks alustest Kalev Kimmeli väikses ettevõttes viimast lihvi. Foto: Urmas Luik

Külaservas kolhoosiaegse emiste sigala korralike silikaatseinte vahel tegutseb paaditööstus. Selle omanik on endine meremees, kalalaevadel laineharju silunud Kalev Kimmel, kes füüsilisest isikust ettevõtjana kümme aastat tagasi ise endale kuival maal töökoha lõi ja teistelegi tööd annab.

“Ei oska öeldagi, kust see mõte tuli paate ehitama hakata,” peab ta nagu iseendaga aru. “Võib-olla sellest, et mul juhtus õnnetus, jäin merelt ära, läksin Saksamaale, tegin jahtlaevadesse mööblit, õppisin seda tehnoloogiat.”

Kalev on põline kohalik, sündinud, kasvanud ja koolis käinud Kaansoos. Sealt edasi tulid Suure-Jaani keskkool ja Tallinna merekool. Suurest, üheksalapselisest perest pärit Kalevi vennad sõidavad merd ja nende pojad samuti. Võib-olla on see Kimmelite geenides, laevadega suurtel vetel seigelda – ajast, mil vanaonu poeg, suguvõsa kuulsaim mees Edward Kimmel oli Vaikse ookeani laevastiku komandör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles