Kaansoo küla juurepätsid tegid Vändra valla aastate teo

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaansoo kultuurielu jäädvustamise ja ajaloo säilitamise eest andis Vändra vallavolikogu valla kõrgeima tunnustuse, aunimetuse Vändra valla aastate tegu põlistele kaansoolastele Evi ja Kalju Liinsoole. Mõlemad on tööveteranid, seda kinnitavad nõukogudeaegsed medalid, millest aimub aastakümneid pühendumist kolhoosnikena maatööle.
Kaansoo kultuurielu jäädvustamise ja ajaloo säilitamise eest andis Vändra vallavolikogu valla kõrgeima tunnustuse, aunimetuse Vändra valla aastate tegu põlistele kaansoolastele Evi ja Kalju Liinsoole. Mõlemad on tööveteranid, seda kinnitavad nõukogudeaegsed medalid, millest aimub aastakümneid pühendumist kolhoosnikena maatööle. Foto: Urmas Luik

Vändra vallavolikogu andis valla kõrgeima tunnustuse, aunimetuse Vändra valla aastate tegu Evi ja Kalju Liinsoole Kaansoo kultuurielu jäädvustamise ja säilitamise eest. Sama tunnustuse pälvis Mihkel Jürisson kui Mädara puhkeala arendaja.

“Me oleme nagu küla juurepätsid, kogu aeg siin elanud,” ütleb Evi Liinsoo ja vaatab kaasa Kalju otsa, kes tugitoolist juttu kuulab.

“Meil on andmeid ja pilte, ajaleheväljalõiked, oleme ajaloomäluga elavad eksponaadid,” seletab Evi ja avab elutoa laual tüseda mapi. See on vändralase Rein Aasa abiga trükivalmis sätitud “Kaansoo kooli- ja kultuurielu 19. ja 20. sajandil”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles