Kilingi-Nõmme kooli lapsed said küünlaümbriste jahil esikoha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased kokkukogutud küünlaümbristega.
Õpilased kokkukogutud küünlaümbristega. Foto: Kuusakoski

Eesti suurima jäätmekäitleja Kuusakoski korraldatud alumiiniumist küünlaümbriste kogumisaktsioonil “Küünlaümbriste jaht” koguti kolme kuu jooksul koguti kokku üle 750 000 küünlaümbrise kogukaaluga rohkem kui tonn.

Tublimate aktsioonil osalejate seas oli Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 4.b klass, kes kogus kokku tervelt 15 840 küünlaümbrist.

Parima üksikkoguja tiitli pälvis Karl-Martin Krapp Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 4. b klassist, kelle lõpptulemuseks oli 13 256 ümbrist.

Peaauhinnaks saavad Kilingi-Nõmme õpilased priipääsne Tallinnasse KalevSpa veekeskusse.

Kogumisaktsioon toimus sel aastal esmakordselt ja selle eesmärk on propageerida noorte seas keskkonnasäästlikku käitumist ja näidata sorteerimise vajalikkust. Koostöös KalevSpa, Ingmani ning Lajosega korraldatud “Küünlaümbriste jaht” osutus õpilaste seas ülimalt populaarseks – 3699 õpilast üle terve Eesti kogusid kokku täpselt 766 255 põlenud alumiiniumist teeküünlaümbrist.

AS Kuusakoski brändijuhi Mari-Liis Kallismaa sõnutsi olid nii õpilased kui ka õpetajad ülimalt usinad. “Eestlased pidavat põletama keskmiselt 15 miljonit teeküünalt aastas – seekordse aktsiooni käigus suutsid õpilased sellest kokku koguda märkimisväärse 5 protsenti. See tõestab, et lapsed on väga keskkonnasõbralikud, kui neile ainult võimalus anda.”

AS Kuusakoski juhatuse esimehe Kuldar Suitsu sõnade järgi läheb rohkem kui tonnise kogukaaluga alumiiniumist teeümbriste kogus edasi ümbertöötlemisse, pärast mida saab alumiiniumi taaskasutada näiteks nii lennuki kui ka limonaadipurgi tootmiseks.

“Kogutud ümbrised pressitakse kokku ühtseks massiks ja eksporditakse konteineritega Hiinas asuvatesse tehastesse. Seal sulatatakse alumiinium üles ja kasutatakse uuesti tootmises. Sellisel kujul alumiiniumi taaskasutamine on kümneid kordi energiasäästlikum kui maapõuest alumiiniummaagi ammutamine,” ütles Suits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles