Pillerpallis oli tüdrukutepäev

, Pillerpalli lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpallis oli tüdrukutepäev.
Pillerpallis oli tüdrukutepäev. Foto: Erakogu

Tüdrukutepäeva ootasid Pillerpalli lasteaia tüdrukud suure elevusega. Päeva erilisust rõhutades riietuti pidulikult. Ka ehted ja värvitud sõrmeküüned olid igati asjakohased.

Kogu lasteaia tüdrukud olid sellel päeval oodatud saali. Mitte keegi lastest ei teadnud päris täpselt, mis toimuma hakkab. Saadi teada küll ainult nii palju, et tulemas on üllatuskülaline. Seejärel hakatakse meisterdama ja lõpuks koos tantsima.

Kes see üllatuskülaline on? See jäi esialgu saladuseks.

Kõigepealt vaadati ja kuulati videot ühe ansambli esinemisest. Lugu oli rütmikas ja kaasahaarav. Nii mõnelgi lapsel hakkasid jalad ja pea muusika rütmis kaasa liikuma. Video lõppedes astus saaliuksest sisse lubatud üllatuskülaline, kelleks osutus just äsja videost nähtud ja kuuldud ansambli solist. Vanema rühma tüdrukud tundsid teda kui oma rühma poisi lapsevanemat.

Seejärel saadi teada, et ta nimi on Ruth ja tal on oma bänd nimega Võõras. Ruth laulis meile kaks laulu oma bändi repertuaarist, klaveril saatis teda bändikaaslane.

Õpetaja Marve esitas Ruthile palju küsimusi. Nende seas küsis, kuidas sai temast laulja. Jutu käigus selgus, et muusikaarmastuse sai ta meie oma lasteaiast Pillerpall, mille kasvandik ta on. Ruth tänas oma lasteaia muusikaõpetajat Leenat, kes temas huvi muusika vastu äratas. Saime teada, et Ruthile meeldib väga laulda ja sellepärast tal on ka oma bänd, kellega koos esineb.

Kuna laulja üks abivahend on mikrofon, meisterdas iga tüdruk endale oma mikrofoni. Mikrofonid valmis, köhisime hääled puhtaks ja asusime nende töökindlust kontrollima. Taustaks pandi mängima video „Valged ööd“ ja selle saatel võis oma mikrofoni katsetama hakata. Kuna videost nähtu ja kuuldu oli nii kaasahaarav, lisandus laulmise imiteerimisele tants. Oli väga lõbus ja laulusõnadki jäid ruttu meelde. Hetkeks jäi mulje, et nii mõnigi tüdruk tundis end kui täht muusikataevas.

Saalist lahkusid kõik hea tuju ja omavalmistatud mikrofoniga.

Küll oli vahva tüdrukutepäev!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles