Tootsis oli hobuaasta laulupäev

, Tootsi lasteaia muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi, Vändra, Tammiste ja Tori lasteaia mudilased laulsid laulupäeval hobustest.
Tootsi, Vändra, Tammiste ja Tori lasteaia mudilased laulsid laulupäeval hobustest. Foto: Erakogu

Tootsi lasteaia maja oli 13. märtsil oli elevust täis: algamas oli hobuaasta laulupäev ja ühtlasi tähistati lasteaia sünnipäeva.

Kogu üritust aitasid korraldada lasteaia vilistlased ja nüüdsed õpilased Carmel Raudsepp ja Harlis All. Nad avasid laulupäeva lauluga „Viimases jaamas“.

Toredat päeva ja okast kurku soovisid Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste ja lasteaia-põhikooli direktor Jüri Mets. Vallavanema soov oli, et üritus muutuks traditsiooniks.

Esimesena alustasid laulmist Vändra lasteaia Mürakaru laululapsed õpetaja Zirlin Jõemägi juhendamisel. Kõlasid laulud „Sõidab hobu“ Lisandra esituses, „Väike Ennu ratsutab“, mille kandis ette Birgit, ja „Ih-ah-haa“, mida laulis Mirell.

Laulmisega jätkasid Vändra Rukkilille lasteaia mudilased õpetaja Ene Pärnseini saatel. Rõõmsalt esitasid Mariandra, Lisandra ja Jasper laulud „Mul on hobu“ ja Hobusega lasteaeda“.

Vahelduseks oli mõnus liigutada. Laulu „Kevade marss“ rütmide saatel astuti rõõmsalt kevadesse.

Kolmandana sai esinemisvõimaluse Tammiste lasteaed. Õpetaja Marge Lumisalu, Tootsi lasteaia ja kooli vilistlane, oli lastele selgeks õpetanud laulu „Tore sõit“, esitajateks Eilonwy, Greteliis ja Natali. Kui laul lauldud, kutsuti kõik lapsed seda mängima.

Nüüd oli võimalus laulda Tori lasteaia laululastel. Õpetaja Marika Pähkeli juhendamisel esitasid kaksikud Kaur Aleksander ja Karl Lennart laulu „Hobune“ ja Mathelyn laulu „Mul on hobu“.

Seejärel sai koos plaksutada laulu „Plaksulaul“ saatel.

Viimased hobulaulud jäi veel laulda Tootsi laululastel. Kristelle, Sander, Sten ja Renar esitasid laulu „Hobu koduteel“. Kui neile lisandusid Hella-Maria ja Katre, kõlas „Hobuse laul“.

Et kontsert mõnusalt lõpetada, haaras Harlis kitarri ja Carmel kutsus kõiki kaasa laulma „Hea tuju laulu“. See oli võimas.

Väikesed meened laululastele ja õpetajatele jagatud, esitasid Vändra lasteaedade ja Tammiste lasteaia ühendkoor veel ühe hobulaulu, mis võeti suure aplausiga vastu.

Väike kingitus oli ka lasteaedadele, mis osutus küll päris raskeks ja tekitas elevust, aga see oli mälestus veel helgest turbavabriku ajast.

Korraldame järgmisel aastal taas midagi niisama toredat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles