Linn osutab mälestusmärgile

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinapark asub Pärnus Riia maantee ääres Kaubamajaka lähedal.
Leinapark asub Pärnus Riia maantee ääres Kaubamajaka lähedal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ligikaudu paarkümmend aastat tagasi Leinaparki paigaldatud mälestusmärk küüditamisohvrite meenutamiseks saab mälestuspäeva eel Pärnu linnavalitsuse toel viida, mis ehk aitab inimestel tee mälestusmärgini leida.

“See on selline nukker ja üksik kivi seal,” nentis linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas. “Nüüd on lootus, et seal hakkab rohkem rahvast käima, kui nad teavad, kus see asub.”

Viit mälestusmärgile läheb maksma 500 eurot ja raha selle tarvis näpistas linnavalitsus reservfondist. Tegemist on erikujulise liiklusmärgiga, mida valmistatakse kaks tükki. Märk toetub kolmele postile. See paigaldatakse Raja tänavast veidi Raeküla poole Riia maantee äärde. Kui Raeküla poolt tulla, siis paremale teepervele suunaga mälestusmärgi asukohale. “Kaks märki seepärast, et need seljaga kokku asetada, et oleks kahelt poolt näha,” selgitas Murakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles