Paastumaarjapäev viib naised randa

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu on hea näide sellest, et Eestimaal on veel paiku, kus vanu tavasid tuntakse ja elus hoitakse. Kui ilm peab ja praam sõidab, on Kihnu naised lubanud tulla appi Pärnussegi paastumaarjapäeva tähistama.
Kihnu on hea näide sellest, et Eestimaal on veel paiku, kus vanu tavasid tuntakse ja elus hoitakse. Kui ilm peab ja praam sõidab, on Kihnu naised lubanud tulla appi Pärnussegi paastumaarjapäeva tähistama. Foto: Ants Liigus

Pärnus juba kuuendat aastat toimuvad pärimusmuusika päevad stardivad tänavu uues kuues.

Enam pole see neli päeva jutti vältav festival, vaid need neli päeva on jaotatud aasta peale, rahvakalendri tähtpäevadele, mida tähistataksegi nii, nagu vanasti tehti. Seejuures ei kao kuhugi pillimehed-naised ja üheskoos muusikategeminegi.

Pärnu pärimusmuusika päevi eest vedavad Ülle Jantson ja Jaano-Martin Ots tõdesid, et kontsertide ralli asemel püütakse keskenduda senisest veelgi enam omakandi rahvamuusikuile ja pärimuse sisu edasiandmisele, et vanad tavad tänapäeva inimestelegi omasemaks saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles