Kevadine toit olgu rõõmus

, aiandus- ja haljastusspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salat.
Salat. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Oleme kõik kogenud, et mõnes kohas on pakutav toit eriliselt hea. Mis teeb igapäevase toidu maitsvaks?

Väga tähtis on emotsioon, millega me toitu valmistame. Kui meil on kiire, on toidus kiirustamise, stressi energia. Võime küll osta parimaid ja tervislikumaid toiduaineid, aga kui me ei tunne rõõmu söögi valmistamisest, või on halb tuju, on tulemus rikutud.

Kõik toitumisspetsialistid kirjutavad, et toit on ravim kehale, kui ostame hea mõttega toiduaineid. Köögis kokates mõtleme tänutunde ja armastusega kõigile inimestele, kelle töö tõttu need toiduained meie kätte on jõudnud. Suure armastusega mõtleme ka oma pere igale inimesele, kes lauda istub ja seda toitu sööb. Toit on võimalus hellitada oma armsaid ilma sõnadeta ja siis ongi toit ravim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles