Pärimuspreemia pälvis lasteluuletuste kirjutaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theodor Saare pärimuspreemia pälvis kihnukeelsete lasteluuletuste kirjutaja, Kihnu lasteaiaõpetaja Elme Männi, kes hoiab käes auhinda, Jaan Oadi maali koopiat.
Theodor Saare pärimuspreemia pälvis kihnukeelsete lasteluuletuste kirjutaja, Kihnu lasteaiaõpetaja Elme Männi, kes hoiab käes auhinda, Jaan Oadi maali koopiat. Foto: Silvia Soide

Kihnu lasteaiaõpetaja Elme Männi ehk kodusaarel talukoha järgi Järve Elme pälvis Theodor Saare pärimuspreemia kihnukeelsete lasteluuletuste eest, auhinda annab välja SA Kihnu Kultuuriruum.

“Elme on väga silmapaistev lasteaiaõpetaja, kuid preemia pälvis ta kihnukeelsete luuletuste tegemise eest,” ütles SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas. “Elme teeb iga nädal lastele ühe luuletuse, mis koos pähe õpitakse, lapsed loevad neid luuletusi igal sammul ja see on oluliselt parandanud laste kihnu keele oskust.”

Järve Elme kirjutab värsiridadesse toredaid vanaaegseid sõnu, mida lapsed ilmselt igapäevakõnes ei kasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles