Johnny Cash, „Out Among the Stars“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Muusikatööstusel on tobe komme pärast suurte ja armastatud artistide lahkumist nende lindistuste viimased räbalad kokku korjata, lõputu viitsimisega produtsent palgata ja need üles vuntsida, et siis kadunukese nime pealt veel viimased kopikad kokku kraapida.

Sageli päädib see artisti diskograafia devalveerimisega ja tõstatab palju eetilisi küsimusi. Viimastest aastatest rääkides on Amy Winehouse’i ja Jimi Hendrixi ebaõnnestunud postuumsed väljalasked kõigest mõni näide ärihiiglaste rüvetavast tegevusest.

Ent Johnny Cashi äsja ilmunud, põhiliselt kaveritest koosneva „Out Among the Stars“ ilmumislugu erineb eelnevatest kardinaalselt. Nimelt on tegu 1982. aastal albumi eesmärgil salvestatud, ent juhuse tahtel unustusse vajunud lindistustega, mis kaks aastat tagasi perekonna pööningut koristades täiesti juhuslikult Cashi ja June Carteri ühise poja John Carter Cashi kätte juhtusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles