Noored õpetavad lapsi koolikiusamist märkama

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Pulst (vasakult), Ketryn Kustasson, Anett-Eliise Ott, Rainer Sepp ja Rivo Võigas julgustavad koolikiusamist märkama ja sekkuma, sest pealtnäha tühistest tempudest võivad lapse hinge jääda sügavad haavad kogu eluks.
Kairi Pulst (vasakult), Ketryn Kustasson, Anett-Eliise Ott, Rainer Sepp ja Rivo Võigas julgustavad koolikiusamist märkama ja sekkuma, sest pealtnäha tühistest tempudest võivad lapse hinge jääda sügavad haavad kogu eluks. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa noorte algatatud projekt “Julgelt vastu!” õpetab koolituste kaudu lapsi-noori märkama ja ennetama koolikiusamist. Projekti eestvedajate soov on, et kõik lapsed võiksid end koolis hästi tunda.

Kairi Pulst ja Ketryn Kustasson hakkasid “Julgelt vastu!” ideega tööle 2012. aasta sügisel ja arendasid mõtet edasi Eesti Energia noorte ettevõtlikkuse arenguprogrammi Entrum kaudu. Eelmisel kevadel said nad Entrumi konkursil parima noorte idee preemia sotsiaalvaldkonnas.

Tunnustus andis projektimeeskonnale julgust ja eelmise aasta veebruaris alustati koolikiusamisest kõnelevate loengute-seminaridega Pärnumaal ja kaugemates koolides. Meeskonnaga on liitunud kolm uut liiget: Rivo Võigas, Anett-Eliise Ott ja Rainer Sepp. Kairi tegi koolikiusamisest väikese uurimustöö ja Anett-Eliise koostab kiusatute lugudest raamatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles