Pärnu bussijuhid nõuavad GoBusilt palga tõstmist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu bussijuhid korraldavad homme kell 10 bussijaama juures piketi, et nõuda GoBusilt vähemalt kümneprotsendilist palgatõusu, sel päeval käigus olevad bussid võivad olla tähistatud palgatõusu soovi näitavate kollaste lintidega.

Transpordi ametiühingu Lääne-Eesti koordinaatori Anu Juurmanni sõnul on ametiühing pikalt pidanud autoettevõtete liiduga üldtöökokkuleppe osas läbirääkimisi, kuid jõudnud ummikseisu. Samas on bussiettevõtetel palga tõstmiseks vabad käed ja näiteks SEBE on seda veebruari keskel teinud.

Homme algavad Tartus transpordi ametiühingu ja GoBusi läbirääkimised ning Tartus, Pärnus, Kuressaares ja võib-olla ka Rakveres korraldavad bussijuhid seal esitatavate nõudmiste toetuseks piketi. Ametiühingu eesmärk on tõsta vähemalt kümne protsendi võrra bussijuhtide põhipalka, mis näiteks Pärnu linnabusside juhtidel on ligikaudu 800 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles