Sirje Tammiste: Teadlik personalivalik

, Tammiste Personalibüroo juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Tammiste.
Sirje Tammiste. Foto: Pärnu Postimees

Uut töötajat valides on sageli kaks küsimust: kust leida sobivaid kandidaate ja kuidas parim ära tunda. Kui ettevõte on mainekas ja potentsiaalsete kandidaatide hulgas hästi tuntud, võib esimese küsimuse kõrvale jätta.

Nõuetekohaste teadmiste ja isikuomadustega töötaja leidmine on enamasti keeruline. Ei piisa kuulutuse avaldamisest, potentsiaalsetele kandidaatidele tuleb helistada, nendega kohtuda ja töökohta n-ö müüa. See nõuab muidugi meeletult aega. Kui see tee ette võtta, siis “töökoha müügis” tasub väga aus olla.

Olen kuulnud mitut lugu, kuidas tööotsija kuulis juhiga kohtumisel vaid seda, mida oli vaja tema tööle saamiseks. See juhtub sageli just siis, kui ongi ainult üks kandidaat. Kõigepealt küsitakse, mis tema jaoks on oluline, ja siis pakutakse seda tööotsijale kohe vahetuskaubana, tulgu aga tööle,

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles