Heldur Paulson: Karistus õpetajale?

Heldur Paulson
, Pärnu Tammsaare lasteaia hoolekogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldur Paulson.
Heldur Paulson. Foto: PP

Kaks aastat tagasi olid koolide ja lasteaedade õpetajad sunnitud streikima, et oma õiguste eest seista ja suuremat töötasu nõuda. Valitsus oli lõpuks nõus nende palka kümme protsenti tõstma, aga nüüd tundub, et hakatakse õpetajatele selle eest kätte maksma.

Koolides toimuvast haridusreformist on kõik kuulnud. Nüüd on järjekord jõudnud lasteaedade kätte. Juba pool aastat püütakse lasteaiaõpetajatele peale sundida uut „lapse heaolu arvestavat” tööaja graafikut. Kui siiani pidi õpetaja oma 35tunnisest nädalasest tööajast olema lasteaias 30 tundi ja ülejäänud 5 tundi tegi ta ettevalmistusi tundideks ja üritusteks, siis nüüd peab ta kõik 35 tundi rühmas kohal olema.

Ometi on haridustöötajate õigusnõunik Vaike Parkel öelnud oma artiklis, mis ilmus 7. veebruari Õpetajate Lehes, et “kui kehtiva töölepingu kohaselt on lasteaia õpetaja tööaeg ja selle alusel koostatud ajakavas õppe-kasvatustöö tundide arv päevas kuus tundi ja nädalas 30 tundi, puudub seadusest tulenev põhjus seda muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles