Juhtkiri: Lootsitorn muumimajaks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tartu ülikool tegutseb Pärnus juba päris pikka aega, seda eelkõige Pärnu kolledžina, kuid mitte ainult, sest Vallikääru nõlval asuvasse lootsitorni on end kenasti sisse seadnud Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalandusteabe keskus, mis asub kena, kuid ajast räsitud hoonet põhjalikult ümber ehitama.

Kui puud on veel raagus, paistab ametliku aadressiga Kalda 1a hoone silma juba sillalt. Teiselt poolt vallikraavi Lootsi tänavalt on see vaadeldav aasta läbi. Vallikäär on vahepeal küll põhjalikult renoveeritud ja värskendatud, kuid üpris kehvas seisus lootsitorn on jäänud vaeslapse ossa.

Koos ümbritseva alaga, mille juurde hoone kuulub, ei saanud maja korda teha, sest Vallikäärus toimetab Pärnu linn, aga lootsitorn kuulub mereinstituudile. Väärib ehk meenutamist, et Pärnu lootis 2008. aastal maja keskkonnaministeeriumilt endale saada, kuid sellele pretendeeris ka haridus- ja teadusministeerium, mille haldusalas mereinstituut töötab. Nagu Pärnu Postimees toona vahendas, oli linna soov näha Vallikääru ja jõekalda terviklikku lahendust ning selle ühe osana vaadati õigustatult kõnealust torni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles