Juhtkiri: Suvi tekitab paksu verd ja vennaviha

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Milleks on vaja suvist öörahureformi, pole siiani selge. Ent riigikogu võttis kolme aasta eest seaduse vastu ja paljudele ebameeldiva üllatusena jõustub see 1. juulist. Pärnu Postimees kordab vana tõde, et eestimaine suvi on lühike ja kallis selleks, et see pelgalt magamisele raisata. Und saab noristada küllalt muudelgi aastaaegadel. Pealegi on pärnakad märganud, et kui väljas on suurepärane suveilm, hakkab rahvas randadest linna valguma alles õhtul pärast üheksat. Siis tahetakse lõbusalt aega veeta ja mitte oodata, et riik traktoriga kõigile teki peale tõmbab.

Läinud neljapäeval kutsus Pärnu linnavalitsus meelelahutus- ja toitlustusasutuste omanikud nõupidamisele, et leida kõiki rahuldavat lahendust. Seadusega lubatust kauem töötamise lubade sidumine kindlate tingimustega tekitab tõenäoliselt palju paksu verd ja vennaviha.

Enamik abinõusid suurendab kõrtsmike kulutusi, mis tuleb katta kasumi arvelt või kõrgema hinnaga müües. Kohaliku inimese hinnatundlikkus on Pärnus ilmselt juba saavutatud ja eks võõramaalanegi hakkab järjest enam oma rahakotile mõtlema. Plasttopside keelamine tähendab näiteks lisainvesteeringuid klaastaarasse. Korra tagamise suutlikkus viitab vajadusele hakata palkama turvatöötajaid. Terrassi varasem sulgemine on samuti problemaatiline, sest teenindajal pole eriti võimalik takistada, kui joogi ostnud klient tahab seda nautida välisõhus suitsu kimudes, ehkki väliteeninduse aeg võib olla ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles