Öine muusika sõltub linnavalitsusest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Pärnu on rahva- ja kontsertiderohke.
Suvine Pärnu on rahva- ja kontsertiderohke. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus hakkab muusikat mängivatele meelelahutusasutustele lube jagama, et need ei peaks pärast 1. juulit tööpäevadel kell 22 ning reedel ja laupäeval südaööl uksi kinni panema.

Esimesest juulist jõustub uus korrakaitseseadus, mis keelab tekitada avalikus kohas teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte. Häirivust hindab politsei, lähtudes keskmisest objektiivsest isikust ja eesmärgist, milleks avalikku kohta kasutatakse, samuti selle piirkonna tavadest.

Mujal kui avalikus kohas on 22–6 ja puhkepäevale eelneval ööl südaööst kella seitsmeni keelatud tekitada kestvalt või korduvalt teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte. Erandid on lubatud ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit või siis, kui omavalitsus selleks loa on andnud. Siingi on hindajaks politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles