Teaduspäev ergutab uudishimulikke

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kui kassil on üheksa elu, siis mitu elu on budistil? - niisugusel intrigeerival teemal loengut kuulavad gümnasistid tänavusel teaduspäeval.
"Kui kassil on üheksa elu, siis mitu elu on budistil? - niisugusel intrigeerival teemal loengut kuulavad gümnasistid tänavusel teaduspäeval. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 10. aprillil on Pärnu linna seitsmes koolis teaduspäev, mis pakub huvilistele arvukalt põnevaid loenguid.

Koostöös Tartu ülikooli teaduskooliga toimuva teaduspäeva loenguid saab kuulata kõigis gümnaasiumides ja Kuninga ning Vanalinna põhikoolis.

„Teaduskooli õppe- ja huvitegevuse peakoordinaator Terje Kapp pakub meile lektorid ja teemad, koolid valivad neile huvi pakkuvad teemad välja ja seejärel algab ülelinnalise tunniplaani koostamine,“ kirjeldas Pärnu linnavalitsuse üldhariduse peaspetsialist Virve Laube.

Nii võib tänavu kuulata näiteks loenguid rändest, pendelrändest ja tegevusruumidest Eestis, mobiilpositsioneerimisest inimeste ajalis-ruumilise käitumise uurimisel, aga ka molekulaarbioloogiast ja mikrovetikate maailmast.

Lektorid räägivad sellistel teemadel, nagu „Eesti fosforiit – õnn või õnnetus?“, „Kuu- ja täheuurija öötöö ehk mida teevad astronoomid tegelikult“, „Kui kassil on üheksa elu, siis mitu elu on budistil?“. Pilgu võib heita eksperimentaalpsühholoogi argipäevagi.

Nooremad õpilased saavad huvitavaid teadmisi äikesest ja äikesenähtustest ja Arktika kuumenemisest.   

„Rõõm on tõdeda, et koolide ja õpilaste huvi teadusteemade vastu on suur. Sel aastal saavad loengutel osaleda õpilased alates 3. klassist kuni gümnaasiumini välja,“ ütles Laube.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles