Hansakad, ühinegem!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tere, mina olen Pärnu Hansagümnaasiumi, kunagise VI kooli koolivaim. Saan õige pea 56aastaseks. Kahjuks jääb see sünnipäevapidu mulle viimaseks – kuid mida kõike olen ma selle pika aja jooksul näinud. Kui tohib, jutustan teile sellest veidi.

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb minna aastasse 1958, mil ma sündisin. Nimeks pandi mulle Pärnu VI 7klassiline kool ja koduks olid siis Karja tänava kaks peaaegu kõrvuti asetsevat maja. Peagi toimus muutus mu nimes, minust sai Pärnu VI 8klassiline kool ja mind koliti Karja tänavalt Kuninga tänavale, majja, kus praegu elab minu hea sõber, Pärnu Kuninga tänava põhikooli vaim.

Aastal 1971 koliti taas. Seekord sai minu koduks lõplikult Kooli tänava valge koolimaja. Olev Siinmaa oli projekteerinud ilusa kodu. 35 aastat tagasi muudeti mu nimi Pärnu VI 8klassilisest koolist VI keskkooliks ja aastast 1997 tänaseni kannan ma nime Pärnu Hansagümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles