Juhtkiri: Kurjamid elatuvad avalikust tähelepanust

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti venekeelse vähemuse õiguste eest isehakanud seisjad üritavad soojemate ilmade saabudes tuua muukeelseid Tallinna tänavatele meelt avaldama. Seaduskuulekat mitte-eestlast teeb ettevaatlikuks nende meeste pätirenomee juba aprillirahutuste ajast.

Õigupoolest ei peaks sellest kõigest üldse juhtkirja kohal kirjutama. Liiga palju ja teenimatut tähelepanu inimestele, kelle järgi igatseb vangitorn.

Pealegi on Eesti kaitsepolitseigi oma seisukoha öelnud: need tegelased ei kujuta endast ohtu ja meelsuse väljendamist ei saa demokraatlikus riigis keelata. Tõesti ei saa kätt ette panna inimestele, kes tahaksid Vene suursaatkonna ees kaasmaalastele toetust avaldada ja kinnitada oma poolehoidu teise riigi presidendile kolmandast riigist tüki annekteerimisel. Seda enam, et vastasrind on samas kohas sõna ja suhtumist väljendada juba saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles