Jüriöö märgutuli süttib Mädara linnusemäel

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal tähistati jüriöö ülestõusu 670. aastapäeva märgutulede edasiandmisega Soontagana maalinnast Pärnu südalinna. Foto on illustreeriv.
Eelmisel aastal tähistati jüriöö ülestõusu 670. aastapäeva märgutulede edasiandmisega Soontagana maalinnast Pärnu südalinna. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu muuseumi algatusel süüdatakse jüriöö ülestõusu 671. aastapäeva märkiv tuli õhtul enne jüripäeva Mädara linnusemäel, eelmisel aastal tähistati jüriöö ülestõusu 670. aastapäeva märgutulede edasiandmisega Soontagana maalinnast Pärnu südalinna.

Läinudkevadine eksperiment algas 22. aprillil tund enne keskööd, kui Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmed nagu muistsed sõdalased läitsid Soontagana maalinnas tulerauaga lõkke.

Tuleteatena süüdati lõkkeid ja tõrvikuid ligi 40 kilomeetril. Esimesel omalaadsel üritusel oli kaitseliitlaste kõrval tuleteadet edastamas õpilasi ja vabatahtlikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles