Punane Rist tähistas Pärnus oma aastapäeva

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Punane Rist (EPR) tähistas oma loomise 95. aastapäeva peakomitee laiendatud koosolekuga Pärnus haigla konverentsisaalis. Kohal olid kõigi maakondlike seltside esindajad.

EPRi president dr Urmo Kööbi rääkis organisatsiooni minevikust, olevikust ja tulevikust. Viis aastat tagasi ütles Kööbi EPRi 90. aastapäeva üritusel, et uued probleemid seisavad Punasel Ristil ukse taga. Seekord pidi ta tõdema, et osa neist väljakutsetest on uksest sisse saanud või saamas. Näiteks pagulaste probleem. Eestile tähendaks massilist sisserännet juba 25 põgeniku üheaegne sisenemine riiki mitme piiripunkti kaudu. Illuka põgenikekeskuses on ainult 35 kohta. Isegi heal majanduslikul järjel Soome suudab aastas vastu võtta vaid 750 pagulast, aga nende surve Euroopa piiridele suureneb.

Just neil päevil naasid EPRi esmaabi õpetajad Moldovast, kus koolitati sealsele rahvuslikule seltsile inimesi, kes omakorda annaksid edasi esmaabi õpetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles