Talverehv suvel – nutikas laiskus või müüt?

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õige on ikka kevadel ja sügisel autol papud vahetada.
Õige on ikka kevadel ja sügisel autol papud vahetada. Foto: Ants Liigus

Allakirjutanu on seni kangekaelselt sõitnud talviti naelrehvidega ja kavatseb seda teha, kuni seadused Eestis lubavad. Sest jää peal ei pea miski paremini kui nael ja on kahtlane, kas lamell üldse mingi libedusvariandi puhul efektiivsemaks osutub. Ehk vaid kinnisõidetud lumel. Ja kui on näiteks oma rumaluse või tehnorikke pärast teelt minek, siis ongi minek, olgu all millised papud tahes.

Ometi väidavad paljud, et naelrehvide asemel on odavam ja mugavam (jätame naelte vakku söödud tee seekord kõrvale) sõita aasta läbi lamellidega. Sõidad suvel need lõpuni ja ostad talveks uued alla.

Tehnikamaailm avaldas Jukka Antila suverehvide testi – kuhu oli võrdluseks haaratud kaks lamelligi – tulemused. Testi esimesi märksõnu ehk hoiatusi oli, et hiinlased võivad olla nii tundmatud ja kehvad kui kuulsatest firmadest paremad ning jõuavad tippu varem või hiljem. Muide, suverehvide testi teise koha sai Indias tehtud Apollo Alnac 4G. Mis vahet…

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles