Juhtkiri: Sõprus ja sõprus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu homse istungi eel on keeruline ennustada, kas volikogu enamus toetab taastusravikeskuse Sõprus müümist. Sellest punktist on saanud võimuliidu proovikivi.

Pärnu Postimehe veergudel Sõpruse praegu kavandatud viisil müügi vastu sõna võtnud reformierakondlase Jüri Kuke (kes küll avaldas isikliku seisukoha) mõttekäigud olid ja on heas mõttes reformierakondlikud. Volikogu reformierakondlased pole teemat kommenteerinud, kuid ehk on Kuke artiklid neidki kallutanud müümisplaanist loobumise poole.

Pärnu Postimehele teadaolevalt puudub Sõpruse müügi suhtes ühtsus Isamaa ja Res Publica Liidu ridadeski. See on seda kummastavam, et müügikava eestkõneleja on sama erakonna abilinnapea Annely Akkermann.

Kõige selle trooniks oli eilse Pärnu Postimehe arvamusküljel avaldatud Eino-Jüri Laarmanni kommentaar. Volikogu kõige suuremasse, Toomas Kivimägi valimisliidu fraktsiooni kuuluv Laarmann võrdles Sõpruse müüki suisa emapuu saagimisega.

Laarmann on teeneline siseopositsionäär, olenemata, millises seltskonnas ta viibib, aga siiski, võimuliidu linnavoliniku eriarvamus linnavalitsuse kavatsuse kohta väärib tähelepanu.

Linnapea Toomas Kivimägi on Sõpruse müügikava kommenteerides toonud välja tõsiasja, et kui linna laenukoormust ei õnnestu alla 60 protsendi viia, on Pärnu Euroopa Liidu järgmisel rahastusperioodil (2014-2020) mängust väljas. Kivimägi hoiatust ei tohi unustada, iseasi, kas see õigustab kiir- ja odavmüüke.

Linnavolinikel tuleb nüüd ajusid ragistada, mõelda nii Sõprusest kui sõprusest, sest Pärnu Postimehele paistab, et üks kahest läheb müügiks kindlasti. Aga kumb?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles