Pärnu Valga kombel maju lammutada ei plaani

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehe 5 (paremal) kinnistul on 11 omanikku, kes pole korterelamu põlenud osa taastamise või lammutamise suhtes aastaid üksmeelele jõudnud. Üksikelamule Kalamehe 8 (vasakul) on ehitusluba väljastatud 1995. aastal. Ehitis on tänini pooleli, küll on juurdepääs hoonesse takistatud.
Kalamehe 5 (paremal) kinnistul on 11 omanikku, kes pole korterelamu põlenud osa taastamise või lammutamise suhtes aastaid üksmeelele jõudnud. Üksikelamule Kalamehe 8 (vasakul) on ehitusluba väljastatud 1995. aastal. Ehitis on tänini pooleli, küll on juurdepääs hoonesse takistatud. Foto: Ants Liigus

Aprilli alguses sai teatavaks Valga linna plaan lammutada sada kasutult seisvat ja lagunenud maja ning muuta nende alused krundid haljasaladeks. Ehkki Pärnuski on laokil maju üksjagu, siinse linnapildi parandamiseks Valgas kavandatavat ei järgita.

„Pärnu linna lagunenud majadel on omanikud ja ainult omanik saab otsustada, mida ta oma varaga peale hakkab,” tõdes Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalve teenistuse juhataja Maire Nigul. „Meie võimuses kahjuks lammutamise otsustamine ei ole, küll saame nõuda ehitise ohutusest tulenevalt abinõude tarvitusele võtmist, et lagunenud ehitis ei ohustaks ümbruskonda, ja nõuda juurdepääsu takistamist varisemisohtlikule ehitisele.”

Seoses lausutuga meenutas Nigul ehitusseaduse 23. ja 29. paragrahvi. Täpsemalt esimese seda lõiku, mis ütleb: „Ehitusluba ehitise lammutamiseks väljastatakse ehitise omanikule. Kui ehitis on mitme isiku ühises omandis, peavad ehitusloa taotluse ehitise lammutamiseks esitama ehitise omanikud ühiselt.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles