Juhtkiri: Veteranipäevale tagasi mõeldes

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile tähistati Eestis teist korda veteranipäeva, mis on pühendatud missioonisõduritele ja teenistuses vigastada saanud Eesti sõjameestele. On tehtud ettepanek muuta see päev lipupäevaks.

Eesti vigastatud võitlejate ühing korraldas Sinilille kampaania. Kõik, kes soetasid annetuse eest Sinilille rinnamärgi, toetasid kõnniabiseadme soetamist Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule. Paraku hakkasid Pärnu linnapildis silma vaid üksikud sinilillemärgid. Tunnustades Selveri kaupluseketi kaasalöömist Sinilille kampaanias, peab tõdema, et see pidanuks olema laiaulatuslikum. Sinilille märke võinuks näiteks kodutütred pakkuda lausa linnatänavatel. Kuidas on ikkagi nii, et Ühendkuningriigis kannavad paljud esimeses maailmasõjas hukkunute mälestuspäeval rinnas punase mooni rosetti, aga meie ei suuda isegi vabariigi aastapäevaks jõuda nii kaugele, et inimestel oleks rinnas trikoloorilint?

Kaitseväe kodulehekülje järgi otsustades oli veteranipäeva raskuskese Tallinnas või pealinna lähedal. Näituse avamine sõjamuuseumis Viimsis, veteranide laskevõistlus Männikul, Sinilillejooks Pirital, Paldiskis Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi taasavamine, veteranide vastuvõtt ja kontsert „Veteranirock“ Vabaduse väljakul. Lisaks mõned kutsetega kehakinnitamised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles