Teeäärsed peatused mõjuvad koha visiitkaartidena

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra vallas on kapitaalsed ootekojad, mille peatuse nimetahvlit väärtustab Alustes omavalitsuse vapp.
Vändra vallas on kapitaalsed ootekojad, mille peatuse nimetahvlit väärtustab Alustes omavalitsuse vapp. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal on üle poole tuhande bussipeatuse, osa neist moodustub vaid postist ja parimal juhul pingist kõrval, vaheldusena leidub igat mõõtu varjualuseid ja korralikke ootekodasid, kus bussi ootaja jalga puhates aega parajaks teeb.

Teeäärsed peatused mõjuvad koha visiitkaardina. Nendest aimub, milline seltskond seal liikleb, millist kasutatakse aja surnuks löömise kohana või millisel on turvakaamera asemel kogukonna valvas silm peal.

Bussipeatuste ümbruse eest hoolitsemine on omaette sigri-migri ja oleneb enamasti sellest, kas tegemist on riigi põhi- või tugimaanteega. Osa koristajaid on riigi, osa kohaliku omavalitsuse palgal, osa võtab korraarmastusest vabatahtlikult luua ja pange.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles