Maapere sai omavalitsuse ja riigi toel puhta joogivee

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlikud naabrimehed Ville Vulkan (vasakul) ja Marek Salk kirjutasid toetuse saamiseks projekte ning nüüd on mõlemas talus pumpla ja veepuhastussüsteem.
Ettevõtlikud naabrimehed Ville Vulkan (vasakul) ja Marek Salk kirjutasid toetuse saamiseks projekte ning nüüd on mõlemas talus pumpla ja veepuhastussüsteem. Foto: Ants Liigus

Juba terve kuu jagu pole Tõhela järve ääres elaval lastega perel enam vaja sõita poodi pudelivee järele, sest hajaasustuse programmi raames rajatud veepuhastussüsteem muudab puurkaevu vee joogikõlblikuks.

Köössa-Mardi ja Köössa-Jüri kõrvuti paiknevad talud asuvad Tõhela järve lähedal Männikuste külas.

Köössa-Mardi talu peremees Ville Vulkan ütleb, et esimest korda on Köössa talu mainitud Upsala ajalooarhiivis 1624. aastal – esimesed teadaolevad püsiasukad tulid siia Poola-Rootsi sõja järel, kui Rootsi kuningakoda siinsel alal tublidele luteri usku palgasõduritele maid kinkis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles