Pärnu linnavalitsus soovib müügikioskeid uuendada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued kioskid Pärnu linnas peaks ehitama Gunnar Kuruski ja Tanno Tammessoni arhitektuurikonkursi võidutöö “Jäätis kuubis” projekti järgi.
Uued kioskid Pärnu linnas peaks ehitama Gunnar Kuruski ja Tanno Tammessoni arhitektuurikonkursi võidutöö “Jäätis kuubis” projekti järgi. Foto: PP

Pärnu linnavalitsus soovib, et ettevõtjad asendaksid järgmise aasta suveks kümmekond kesklinnas ja ranna rajoonis asuvat müügikioskit ühesuguste ehitistega, osa kioskeid kaob uusehitiste tõttu linnapildist.

Kaks aastat tagasi korraldas linnavalitsus arhitektuurikonkursi, et leida ühesuguse väljanägemisega müügikohti, mis oleksid Pärnule omased. Konkursi võitis Gunnar Kuruski ja Tanno Tammessoni töö “Jäätis kuubis” ja nüüd, kui ajutiste ehitistena mõeldud kioskite paigaldamise load on lõppemas, soovib linnavalitsus, et uued kioskid tehtaks võidutöö alusel koostatud projekti järgi.

Ettevõtjatele tähendab see kulu. Linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepa sõnul linn kellelegi raha ei anna, kuid võib kulu arvestada soodsama rendihinna ja lepingu nelja-viieaastase pikkuse kaudu. Novembris kuulutatakse välja suvehooaja kioskikaubanduse konkurss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles