Vanalinna põhikool pidas 17. õpilaskonverentsi

, Vanalinna põhikooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Tänavu toimus Pärnu Vanalinna põhikoolis juba 17. õpilaskonverents, mille üldteema oli „Keskkond ja mina“.

Keskkonnateadlikkuse tõstmine on ühiskonnas väga aktuaalne. Et omandada keskkonda säästev käitumisharjumus, tuleb alustada juba lapseeast – lapsi tuleb mõtlema panna keskkonnahoiu võimalustele ja sellele, mida iga inimene saab ise ära teha, et meid ümbritsev keskkond säiliks.

Vanalinna kooli konverentsiks valmisid 1.–7. klassi õpilaste uurimistööd ja kõik õpilased esinesid oma koolikaaslastele ettekandega. 1. klassi õpilased kirjutasid tavapärase täheraamatu, ülejäänud klasside õpilastel oli teema valik vaba. Uurimistööd kirjutati nii loomadest, lindudest, tervislikust toidust, keskkonnahoiust kui ka noortest ja nende probleemidest. Teema valik on olnud alati õpilastele vaba, et igaüks saaks süvitsi tegelda just teda huvitava teemaga.

Õpilaskonverentsi esinemised toimusid kõigepealt väikestes rühmades ja seejärel valiti välja parimad, kes esinesid saalis kogu kooliperele.  Hoolekogu liikmed valisid oma lemmikesinejad ja esimest korda otsustati anda välja rändkarikas klassile, kus oli kõige rohkem suurepärase sisu ja vormistusega töid ning kust pääses enim õpilasi saali esinema. 9. klasside õpilastest koosnev žürii valis välja veel iga sektsiooni parimad tööd.

Õpilaskonverents oli osa keskkonnateadlikku käitumisharjumust kujundavatest õppetegevustest. Sel õppeaastal on toimunud veel füüsikateatri etendused, keskkonnateemaliste lühinäidendit ja plakatite konkurss, kunsti- ja fotokonkurss „Värvid meie ümber“, ainepäevad, õuesõppetunnid ja osaletud on Pärnumaa keskkonnahariduskeskuses spetsialistide juhendatud õpiprogrammides. Kõik see pakkus võimalusi koolitunnis omandatud teadmisi kinnistada. Eesmärk oli õpilaste väärtushinnanguid ja säästlikku eluviisi kujundada.

Pärnu Vanalinna põhikooli projekti „Keskkond ja mina“ rahastas KIK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles