Eestimaa korda...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholipudelid. Foto on illustratiivne.
Alkoholipudelid. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

...ja päev hiljem taas täis lagastatud. Eestimaad ja eestlasi on alati peetud puhtust armastavaks rahvaks.


Mäletan veel hästi aegu, kui suure vene riigi ajal tõsteti Balti maid ja eriti Eestit mujal maailmas esile just puhtuse ja korra suhtes. Kahjuks suure idanaabri valitsemise ajal langes ka meie puhtuse ja korra armastus allapoole suurt nulli.

Nüüd, olles taasiseseisev riik, oleme läinud selles osas taas tõusuteele. Ridamisi toimuvad meil üritused, mis aitavad meie kodupinda hoida korras ja puhtana. Võiks arvata, et ka inimeste vaated selles osas muutuvad positiivses suunas. Valdavas osas see kindlasti nii ka on, kuid tilk tõrva meepotti rikub kõik.

Kogesin seda ise, kui paar päeva peale eestimaa üldist puhastust jalutasin ringi. Astudes läbi Pärnu-Jaagupi lauluväljakult, ma lausa ehmusin - alles hiilgavas korras olnud väljak oli täis lagastatud: puruks pekstud pudelid, söögijäänused, paber jne jne - ühesõnaga päev hiljem peale eestimaa korrastamist, oli kõik täis lagastatud.

Kahjuks ei olnud see ainult Pärnu-Jaagupis nii, samasugust pilti võis ka näha Pärnus bussijaamas, rannas ja mujalgi.

Seega võib nentida, et korraarmastus ei ole siiski jõudnud meil veel kõikideni. Tahaks loota, et ka edaspidised üritused suunavad meid kõiki selles suunas, et oma sünnimaad hoida puhtana ja korras alati ja mitte ainult hoogtööpäevakute aegu ning teistele demonstreerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles