Caterina Lepvalts: Meil aiaäärne tänavas…

, ERGO Insurance SE kahjukäsitluse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caterina Lepvalts.
Caterina Lepvalts. Foto: PP

Kevad on uute alguste aeg. Vihm peseb tänavatelt sinna talvel kogunenud pori ja taimed puhkevad õitsele. Inimesedki ärkavad justkui talveunest ja asuvad tegema plaane eelseisvaks suveks. Vaadates tulevikku, tasub aga korraks mõelda seljataguse kindlustamisele.

Enam kui 80 protsenti Eesti peredest on oma kodu omanikud, see on Euroopas üks kõrgemaid näitajaid. Umbes veerand neist on ostnud maja või korteri laenuga. Sel juhul võib kindel olla, et pank on nõudnud kodu kindlustamistki, kuidas aga on kaitstud need tuhanded kodud, kel panga ees kohustusi pole?

Kiretu statistika näitab, et üle poolel Eesti peredest on kodu kindlustamata, mis tähendab, et iga teine majapidamine peab ise hakkama saama, kui kodu tuleroaks, tormi või veeavarii ohvriks peaks langema. Kas kõigile neile peredele on see taskukohane? Ei ole, kui uskuda esikaanelugusid ja telesaateid tragöödia üle elanud peredest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles