Sooline palgalõhe Pärnumaal kahaneb

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised saavad meestest keskmiselt vähem palka, sest suur osa neist töötab ametikohtadel, mille eest makstaksegi vähem – koristaja ehitaja palka ei saa.
Naised saavad meestest keskmiselt vähem palka, sest suur osa neist töötab ametikohtadel, mille eest makstaksegi vähem – koristaja ehitaja palka ei saa. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kui mujal Eestis kurikuulus sooline palgalõhe mullu veidi kasvas, siis Pärnumaal vähenes meeste ja naiste palgavahe 29 protsendilt 22-le.

Pärnumaa paistabki muu Eestiga võrreldes silma selle poolest, et siin vähenes aastaga palgalõhe maakondadest kõige enam.

Pärnumaal nii nais- kui ka meespalgatöötajate arv veidi kahanes, kuid naiste tunnitasu tõusis 6,5 ja meestel hoopis langes 2,5 protsenti. Sellised tunnitasu muutused tingisidki palgalõhe vähenemise. Langusele vaatamata pole seis siin kõige parem, sest üheksas maakonnas on meeste ja naiste palgavahe veel väiksem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles