Toris tänati noori riigikaitsjaid

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva eestvedamisel läbis tänavu riigikaitse kursuse 177 noort üheksast Pärnumaa koolist.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva eestvedamisel läbis tänavu riigikaitse kursuse 177 noort üheksast Pärnumaa koolist. Foto: Ardi Truija

Tori kiriku madala lae all kõlas eile keskpäeval taas meie riigi hümn. Pärast seda, kui kummalegi poole lihtsat kivist altarit olid asetatud lipud Pärnumaa nende koolide sümboolikaga, mille õppurid tänavu riigikaitse kursuse läbisid. Just nemad, sirgeselgsed noored mehed ja särasilmsed neiud, olid selle päeva kangelased.

“Teie otsus võtta osa riigikaitse kursusest ei tee au mitte ainult teile endale, vaid kogu riigile ja rahvale,” kiitis Kaitseliidu Pärnumaa maleva kaplan Eduard Kakko Eesti sõjameeste mälestuskiriku puupinkidel istet võtnud pea paarisadat noort, kellele sel pidulikul tseremoonial kursuse eduka läbimise eest tänutäheks rinnamärk anti.

“Minu tagasihoidlik soov on, et võiksite olla nende meeste ja naiste väärilised, kes on oma rahvast ja kodu kalliks pidanud kuni selle piirini, et on olnud valmis selle eest elu andma,” jätkas Kakko. Täpsustades, et elame ju praegu maailmas ja olukorras, kus neilsamadel noortel ja meil kõigil võib ühel hetkel olla vaja otsustada, kas astuda oma kodu kaitseks välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles