Ökokratid tulid Uulu kooli hulgakesi

, Uulu kooli bioloogiaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökokratid leidsid jälle tee Uulu kooli.
Ökokratid leidsid jälle tee Uulu kooli. Foto: Erakogu

Uulu koolis olid taas ökokratid – seekord oli neid korraga üheksa! Pärast 15minutilist suurt sagimist olid töötoad avatud ja läks lahti vilgas tegevus. Kõik töötoad said kiiresti rahvast täis.

Õues oodati pikisilmi uut elektriautot, mis hilines pisut, aga lõpuks oli kohal seegi. Uudistajad tunglesid ümber auto ja mis kõige parem – said kõik nupud üle vaadata ja viidi sõitmagi.

Majas sees meisterdati, vaadati ja kuulati. Ühes töötoas tuli puidu järgi ära tunda puuliigid, teises pandi proovile kompimis- ja kuulmismeel, sest käega katsudes tuli mõistatada, mis kotikestes on, ja kuulmise järgi teha kindlaks plekkpurgi sisu.

Järgmises toas räägiti, kuidas ja mida koguda. Nahakunsti töötoas meisterdati nahast võtmehoidjaid. Arvutiklassi sisenedes oli tunne, et sinna on sattunud ülekäte läinud paberihunt, sest väiksed meistrid ei paistnud paberi- ja papihunnikute vahelt väljagi.

Päev möödus imeruttu, aga nahakunsti ja tuulelohe ehitamise töötoas ei tahtnud niipeagi veel vaikus saabuda. Onu Priit ja tädi Larissa said korraliku mahvi. Et tuulelohet meisterdati vanemate õpilastega, olid nooremad üsna kurvad, et nemad endale lohet teha ei saanud. Mis teha, kõigiga seda aeganõudvat tööd ette võtta ei jõutud.

Lastelt on nii mõndagi õppida. Tõdesin seda järjekordselt, kui läksin päeva lõpus „lohetuppa“ kadunud ökokratti otsima. Sealgi hakati otsi kokku tõmbama. Laudade vahel seisis üks üsna õnnetu näoga väike tüdruk. Kui talt küsiti, mis viga, vastas ta, et tahab väga endale tuulelohet teha. Niisiis asutigi uuesti tööle ja seda lohet meisterdati juba mitmekesi: onu Priit, õpetaja Evelin ja tulevane loheomanik. Tüdruk sai oma lohe ja asus õnnelikuna koduteele. Öelgu keegi veel, et püsivus ei vii sihile!

Toreda päeva lemmikuteks valisid lapsed kaheksa töötoa hulgast tuulelohe meisterdamise, nahakunsti ja looduslikust materjalist meisterdamise töötoad. Väga paljudele meeldis elektriauto ja eriti see, et sõita sai.

Lapsed jäid kõigega rahule. Siiani on kooli fuajees ökokratte meenutamas onu Peetri valmistatud keskkonnateemaline installatsioon, kuhu lapsed panid ka enda meisterdatud paberloomad.

Aitäh toredatele ökokrattidele ja Tiiu Sommerile, tänu kellele seegi tore üritus teoks sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles