Heitlike ilmade tõttu suhtub politsei naastrehvide kasutamisse leebelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi naastrehvide kasutamise aeg lõppes ametlikult märtsiga, ei kiirusta politsei siiani kestvate heitlike ilmade tõttu nende kasutamise eest karistama.

"Kõik oleneb olukorrast ja ohust nii liiklejale kui teekattele," ütles teisipäeval  Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets. "Politsei eesmärk ei ole kohe trahvida, vaid ennekõike suunata inimese tähelepanu tema käitumisele. Seega trahvimine ei ole eesmärk omaette, vaid sõltub siiski palju konkreetsest olukorrast."

Rehvide kasutamise lubatud ajavahemiku paneb paika, pikendab seda ja teeb erandeid maanteeamet. Politsei jaoks on rehvidega seotud järelevalves olulisim lähtuda liiklusohutusest.

"Naastrehvidelt suverehvidele ülemineku nõue on seotud eelkõige teepinna kahjustamisega, sügiseti aga reaalse liiklusohuga, kuna libedal teel suverehvidega sõitmine võib lõppeda traagiliste tagajärgedega. Peale teepinna kahjustamise on naastrehv oma omadustelt selline, mis kevadel ja plusskraadidel ei tööta päris nii, nagu peaks, ja nende kasutamine võib oluliselt mõjutada sõiduki juhitavust ja pidurdusteekonda," lausus Kasemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles