Endrekson-Jämsä ning Pajusalu sõudsid MK-etapil C-finaalis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlushooaega ühestel alustanud sõudeklubi Pärnu mehed Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä otsustasid paarisaeru kahepaati istudes jõud ühendada ja testida oma võimsust MK-sarja Müncheni etapil.
Võistlushooaega ühestel alustanud sõudeklubi Pärnu mehed Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä otsustasid paarisaeru kahepaati istudes jõud ühendada ja testida oma võimsust MK-sarja Müncheni etapil. Foto: Fred Killing

Saksamaal Münchenis toimuval sõudmise MK-etapil sai paarisaerulise kahepaadi meeskond Tõnu Endtrekson – Andrei Jämsä 16. koha. Naiste ühepaadil võitis Kaisa Pajusalu C-finaali, mis andis 13. koha.


Tõnu Endrekson - Andrei Jämsä startisid meeste paarisaerulise kahepaadi C-finaalis ning lõpetasid neljanda kohaga. Lõpujoonel mõõdeti Eesti paatkonna jaks 6.47,18.

Endrekson-Jämsä olid terve distantsi vältel neljandal kohal, vahe esikolmikuga oli lõviosal distantsil 1-3 sekundit. Seda kuni viimase 500 meetrini, kus vahe esikolmikuga kärises. Kokkuvõttes andis see meie meestele 16. koha.

C-finaali võitis Leedu paatkond (Saulius Ritter, Rolandas Mascinskas) ajaga 6.37,66. Teine oli Norra II paatkond 6.38,18ga. Kolmandana ületasid lõpujoone Austraalia esindajad 6.40,47ga.

Naiste ühepaadi C-finaalis sõitis tublilt Kaisa Pajusalu.

Sõitu juhtis pikalt poolatar Natalia Madaj (Poola II), teisel kohal oli belglanna Annick de Decker ning kolmas oli Kaisa Pajusalu.

Viimasel 500 meetril Kaisa kiirendas ning võttis C-finaali võidu. Tema ajaks mõõdeti 8.02,26. Järgnesid Madaj (8.03,27) ning de Decker (aeg 8.03,96).

Pajusalu treener Ulvi Lutoškin oli tänase tulemusega väga rahul. Eelmiste päevade kohta ütles, et Kaisa ei saanud hästi tõmmet taha. Kevadel on tehnikaga tööd tehtud ning nähtavasti tänu sellele on Kaisa veel natuke otsiv ning ebakindel, kuid tänane sõit õnnestus, vahendas Pärnu sõudeklubi Kalev kodelehekülg.

Kergekaalu ühepaadil startis täna E-finaalis Reigo Pihlak ning võitis selle ajaga 7.50,92. Teisena lõpetanud Tuneesia esindaja sai ajaks 8.06,39.

Eestlastest jätkab Münchenis võistlemist veel 11 konkurendi kõrval naiste paariskahene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles