Haridusminister külastas Koidula gümnaasiumi

Ille Rohtlaan
, Koidula gümnaasiumi õppejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel külastas Pärnu Koidula gümnaasiumi vastne haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kes kohtus tulevase riigigümnaasiumi direktori ja õpetajatega.

Minister rääkis ülevaatlikult hetkeolukorrast Eesti hariduses ja vastas õpetajate küsimustele nii riigigümnaasiumi, koolikorralduse kui õpetajate palkade kohta. „Minister andis kindlustunde, et riigigümnaasiumid on kõige innovaatilisemad koolid nii õppemeetodite kui kasutatava IT-tehnika poolest ja riik on hooliv koolipidaja,“  kommenteeris kohtumist Koidula gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo.

„Riigigümnaasium ei ole lihtsalt uus koolimaja, vaid ka täiesti uus tase gümnaasiumihariduse sisu mõttes,“ rääkis minister. „Riigigümnaasiumidel on kõrge kvaliteedilatt ja ühised eesmärgid, mille poole liigutakse,“ viitas  haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski allkirjastatud kvaliteedikokkuleppele, mis sätestas esimest korda gümnaasiumihariduse tasemel osapoolte kohustused ja ootused üksteisele. Leppele kirjutasid alla kuue olemasoleva riigigümnaasiumi direktorid, õpilaste ja õpetajate esindajad 25. aprillil Jõgevamaa gümnaasiumis.

Riigigümnaasiumid luuakse kokkuleppel kohalike omavalitsustega igasse maakonda. Eesmärk on tugeva ja valikurohke üldkeskhariduse kindlustamine vähemalt igas maakonnakeskuses ja noorte väljavoolu tõkestamine suuremate linnade gümnaasiumidesse. Riigigümnaasiumid on puhtad ehk klassikalised gümnaasiumid, kus õpe toimub 10.–12. klassis. Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt on aastaks 2020 igas maakonnas vähemalt üks riigigümnaasium.

Riigigümnaasiumides on õpilastel võimalus leida endale edasise haridusteega seotud huvi- ja võimetekohane õppevaldkond ning valida mitme õppesuuna ja valikainete vahel. Riigigümnaasiumide õpetajad on head ja asjatundlikud ning gümnaasiumihoone on nüüdisaegne ja õppetegevuseks sobiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles