Urmas Hännile: Püksid maha ja eurolavale

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile.
Urmas Hännile. Foto: PP

Kleidi ülle tõmmanud mustaparralise Thomas Neuwirth Eurovisiooni tänavuse lauluvõistluse võit on paras jama. Mitte et naisteriietes mees pälviks halvakspanu, kaugel sellest. Tänapäeval pole sooline või seksuaalne ekstravagantsus inimesele häbeneda, vaid on talle hoopis ehteks. Nii-öelda inimesel tänavalt jääb üksnes kadestada ja kibedasti kahetseda, et ta on nii vanamoodsalt normaalne.

Aga habemega “naise” trooniletõstmisest võib edaspidi tõusta see tüli, et Eurovisioonil kõrget kohta ihkaja peab oma ekstsentrilisuses minema üliüüratule erilisusele, sest niisama originaalsus ei köida enam kedagi. Liiati on kõnealusel lauluvõistlusel publikut rabatud juba vaat et kõige võimaliku ja võimatuga, nii et laupäeval endalegi suurüllatusena platsi puhtaks löönud Conchita Wurst polnud ses vallas mingi teerajaja.

Tuletagem meelde või 1998. aasta Eurovisiooni võitnud Iisraeli transseksuaali Sharon Cohenit või 2007. aasta lauluvõistlusel teiseks hääletatud Verka Serduškat ehk Andrei Danilkot, naisteriietes ukraina laululõokest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles