Käsitöölised kogunevad hansapäevadel gildimajja

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gildi maja esimesel korrusel asub galerii, kust leiab kõigi gildiliikmete näputööd.
Maarja-Magdaleena gildi maja esimesel korrusel asub galerii, kust leiab kõigi gildiliikmete näputööd. Foto: Urmas Luik

Hansapäevadel käib Pärnus vilgas elu Maarja-Magdaleena gildis Uus 5 ja Steineri aias.

Neljapäeval, 24. juunil kell 17 avatakse Maarja-Magdaleena gildi ärklisaalis tarbekunsti näitus "Traditsioonid ja tänapäev", kus gildi liikmed esinevad oma loominguga, innustajaks Pärnu kandi ilu, värvid, vormid, mustrid ja materjalid läbi aegade.

Gildimaja kodades ja Steineri aias käib käsitöö ja tarbekunstiga kauplemine, aias on võimalus nautida Gildi laval toimuvaid Eesti ja muude riikide rahvamuusikute kontserte.

Maarja-Magdaleena gildi meistrid ootavad hansapäevadel oma kodadesse külla kõiki ametikaaslasi ja huvilisi, et üksteise loominguga tutvuda, kogemusi vahetada ja koostööplaane pidada.

Reedel, 25. juunil kell 11 saavad Leeda vaibakojas kokku kangakudujad, kell 12 Kirsti ehtetoas ehtekunstnikud ja kullassepad, kell 13 Kadri tekstiilikojas siidimaalijad ja kell 14 aias ketrajad. Laupäeval, 26. juunil kohtuvad gildimajas kell 12 nukumeistrid ja pottsepad, kell 14 nahakunstnikud ja aias korvipunujad, kell 15 Punases tornis klaasikunstnikud. Pühapäeval, 27. juunil kell 12 tulevad rõivaste tuunijad kokku Endla Disaini kojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles